Fastelavns kostumer | Børnenes fest 

Nutidens fastelavn fejres primært som en fest for børn, hvor de kan klæde sig ud, gå rundt i byen for at rasle efter slik og godter, og slå katten af tønden for at krone en kattekonge og kattedronning. Fastelavnstønden er fyldt med slik eller andet sødt er hængt op, og børnene forsøger at slå katten af tønden med en kølle. Når tønden er slået ned, falder slikket ud og børnene kan i ekstase samle det op.  Traditionen med at krone en kattekonge og kattedronning kan variere fra sted til sted, men det er ofte en form for konkurrence, hvor børnene i kostumer konkurrerer om at blive kåret som kattekonge eller kattedronning. Det kan være baseret på kreativitet i kostumet, eller evnen til at slå katten af tønden i færrest slag eller på en speciel måde.

Filter

Elf Costume

199,00 Kr.

Zoot Suit Costume

245,00 Kr.

Mexicaner poncho

195,00 Kr.

Obelix barn 140cm

244,00 Kr.

Stort udvalg af fastelavnskostumer til børn

Børnenes fest

I dag fejres fastelavn som en børnefest hvor børnene klæder sig ud efter bedste evne og konkurrer om at blive kattekonge eller kattedronning. 

Måden en kattekonge eller kattedronning bliver kronet kan variere fra sted til sted, men en ting er sikkert, det er altid en fordel at være iført et velovervejet sejt kostume. 

Børnene kan drage på krafterne fra et superhelte kostume, selvtilliden ved at ligne sin yndlingsfigur eller den ophøjede følelse af at have fundet et helt unikt kostume som alle måber over. 

Kattekongen eller kattedronningen kåres enten ved at slå katten af tønden eller også kåres vinderen ud fra det bedste, mest unikke og kreative kostume. 

Hvis i mangler inspiration til det perfekte kostume så kig forbi butikken i Skovlunde, her har vi næsten 1000 m2 fyldt med kostumer og andre fastelavnsartikler. 

Vores personale er eksperter i perfekt fastelavns sminke, som passer til dit kostume, og lærer jer gerne hvordan i kan det gøre selv.

Hvorfor fejrer vi fastelavn?  

Fastelavn fejres i kristne kulturer som en måde at markere begyndelsen af den kristne fasteperiode, der løber op til påske. Fasteperioden er en tid med afholdenhed og afsættelse fra jordiske fornøjelser, og Fastelavn markerer den sidste dag, hvor man kan nyde søde sager og andre lækkerier, inden man går i faste. 


Hvordan fejrer vi fastelavn? 

I de nordeuropæiske lande fejrer man fastelavn ved at slå katten af tønden. Denne tradition startede, da man i folketroen så katten som et mistænkeligt dyr forbundet med det onde. 


Ved tøndeslagning placerede man i gamle dage en kat i en tønde og bankede løs på tønden med diverse remedier, indtil denne gik i stykker, og den skrækslagne kat kunne løbe væk. Dette sås som et symbol på at jage det onde væk. 


Hver gård i en by fik muligheden for at sende deres største, stærkeste og bedste ungkarl til tøndeslagning. Den karl, som slog katten ud af tønden, blev kåret til kattekonge, en meget prestige-fyldt titel, hvilket medgav, at man frit kunne vælge sig en kattedronning i blandt pigerne. 
Kattekongen fik endda skattefrihed i det kommende år - desværre ikke noget, man bruger i den nutidige version af fastelavn, hvor det nu er blevet en fest for børnene. 


Som en del af Fastelavns fejring, startede traditionen med fastelavnsboller, som typisk er lavet med blødt smør, sukker og vanilje, men kan også have fyld som æbler eller rosiner. De er ofte overtrukket med glasur eller flødeskum, og kan have forskellige former, såsom runde eller hjerteformede. 
Nu til dags, især i København - nogle ville kalde det Københavneri - ser man flere moderne bagerier med kilometerlange køer, hvor folk begejstret står i kø for at købe den nyeste fortolkning af de lækre, syndige fastelavnsboller. 


I nogle kulturer er Fastelavn også forbundet med vinterafslutning og forårsbegyndelse, hvor man markerer overgangen fra mørket til lyset og fra vinter til forår. 

Denne skik har rødder i gamle hedenske festivaler, der fejrede vintersolhverv og forårets komme. 
Udover at markere overgangen fra vinter til forår, kan fastelavn også betragtes som en form for renselsesritual, hvor man skiller sig af med det gamle og tager imod det nye, og det kan også symbolisere bortvisningen af onde ånder og det negative.





Kategorier der matcher din søgning