Lederhosen

Ingen oktoberfest uden et par lederhosen, som faktisk er læderbukser til mænd. Lederhosen er karakteristiske bukser fra Tyrol, som er kendt for deres oktoberfester.
Derfor er et lederhosen kostume en uundværlig del, hvis du skal rigtig i stemning til den sjove og festlige ølfest.


I vores store udvalg finder du mange forskellige typer af læderbukser til herre, som fås med de kendetegnende tyroler seler. Udover Lederhosen i forskellige varianter, så finder du også både skjorter, tyrolerhatte og separate seler i vores sortiment. På den måde kan du komme til, at se helt autentisk ud, ligesom du selv kan sammensætte dit tyrolerkostume efter din helt egen smag. 

Filter

Lederhosen 

Lederhosen er en traditionel bayersk beklædningsdel, der stammer fra det sydlige Tyskland og Østrig. De stammer fra Bayern-området og ses ofte i forbindelse med Oktoberfest og andre folkefester i Bayern-området. 

Ægte lederhosen er lavet af robust læder som normalt er garvet eller olieret for at gøre det holdbart og fleksibelt. Traditionelt blev de fremstillet af dyreskind som hjort, får eller ged, i dag bruges primært kalveskind eller ko-læder til lave lederhosen. Men i dag kan man også finde versioner lavet af imiteret læder eller syntetiske materialer, der efterligner udseendet af læder, for at imødekomme forskellige præferencer og budgetter. Typisk har lederhosen en brun farve, men der findes også variationer i andre farver, såsom grøn, sort og grå. 

Lederhosen er korte bukser, der normalt går til knæet. Bukserne er løstsiddende og har kendetegnet med de justerbare skulderstropper, forstærket forparti og knapper ved linningen. De er ofte dekoreret med broderier, snøring, hornknapper og andre traditionelle detaljer. Som tilbehør bæres enten en hvid eller ternet skjorte, en vest, knæstrømpe og en tyrolerhat.

Lederhosen kan spores helt tilbage til det 18. århundrede i de tyske områder, specielt i Aplerne og Bayern-området. 

 Lederhosen var oprindeligt arbejdstøj som blev brugt af bønder og jægere i landdistrikterne i Alperne. På grund af deres robusthed og slidstyrke var lederhosen ideelle til udendørsarbejde. De var lavet af tykt læder for at kunne modstå vejrets påvirkninger og andre belastninger. De var praktiske og komfortable, de tillod bevægelsesfrihed under arbejde og jagt. Senere blev det en del af den Bayerske kultur og identitet. I dag bruges lederhosen ofte ved festlige lejligheder som Oktoberfest, bryllupper, festivaler og andre traditionelle begivenheder. Lederhosen er et symbol på tysk kultur og håndværk, de er også blevet en populær souvenir. 

Oktoberfest strækker sig typisk over 16-18 dage, den begynder normalt sidst i september og strækker sig til begyndelsen af oktober. Festlighederne finder sted i store områder af München. I områderne vil være fyldet med store øltelte, madboder, forlystelser, karruseller og andre aktiviteter så som optrædener, parader, markeder, så der er noget for alle aldre. 

Hovedtemaet for Oktoberfest er øl. De største bryggerier i München servere deres specielle Oktoberfest-øl, kendt som ”Öktoberfestbier”. Ølteltene har plads til tusindvis af mennesker, der kommer for at nye øl, danse, synge og have det sjovt. Udover øl, er der også rigeligt med mad, til en Oktoberfest. Der bliver serveret traditionelle retter som, Bratwurst (pølse), Hendl (grillet kylling), Schwinshaxe (grillet svineskank), Pretzels (kringle-brød) og meget mere. 

Mændenes oktoberfest kostumer består af lederhosen med seler, skjorte og tyrolerhat. Gå på opdagelse i vores sortiment, og du vil let finde Bierfest tøj, der passer til dig og din smag. Tøjet til oktoberfest er inspireret af de traditionelle dragter fra Tyrol. Mændene gik klædt i lederhosen, som ofte var kort og havde både smæk og seler. Skjorten er med til at fuldende det traditionelle look med lederhosen. 

Skjorten er typisk en langærmet skjorte, men findes også som kortærmet. Den har en løs pasform med klassisk krave og knaplukning foran. De langærmede skjorter kan typisk rulles op og fæstnes med en knap på ærmet. Nogle skjorter har detaljer som broderier og andre dekorative elementer. Skjorterne er som regler ternet eller ensfarvet hvide. Sammen med de andre elementer som lederhosen og strømper udgør skjorten en vigtig del af det autentiske og festlige look, der ofte ses ved begivenheder som Oktoberfest.
Kategorier der matcher din søgning